Doorgezakte (voor)voeten

De term ‘doorgezakte voorvoet’ wordt meestal gebruikt als term om de lokatie van de pijnklachten aan te geven. Deze term is geen diagnostische term maar meer een verzamelnaam van een aantal mogelijke voorvoetklachten. Vaak zit het probleem vooral in de middenvoet, waardoor de voorvoet niet meer naar behoren kan functioneren. Dit wordt meestal verergerd door het feit dat alle banden en spieren met het ouder worden of door een zwangerschap wat verslappen. Ook komt het wel eens voor dat het tweede en derde middenvoetsbeentje wat verder naar beneden staan dan de overige, waardoor deze overmatig worden belast tijdens het lopen. Dit zou je als een doorgezakte voorvoet kunnen beschouwen. Het is dus niet zo dat de gehele voorvoet in elkaar zakt.

Tip: draag verantwoord schoeisel en vermijdt het dragen van (te) hoge hakken. Meestal kan een op maat gemaakte inlegzool uitkomst bieden in het verlichten van de klachten.

Zie ook deze onderwerpen die horen bij een doorgezakte voorvoet:
mortonse neuralgie (zenuwbeklemming tussen de middenvoetsbeentjes)
hallux valgus (scheefstand van de grote teen)
-doorgezakte voorvoeten zijn veel voorkomend bij holvoeten

  • Bestel nu!

    1 Paar op maat gemaakte steunzolen
    1 Paar op maat gemaakte steunzolen

    Na je bestelling kan je een aantal vragen beantwoorden, zodat wij precies weten waar jouw zolen aan moeten voldoen. Jij maakt zelf je voetadrukken, wij ontwerpen en maken je zolen. Binnen een week in huis!

    € 179,95 € 124,95
© 2015 - 2024 Zolenopmaat.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel