Inlegzool platvoet

Een platvoet wil zeggen dat de voet een lage boog heeft in de voetholte. Dit is een anatomische afwijking van de voetstand die geen klachten hoeft te veroorzaken. Echter kan dit wel het geval zijn. Dit komt doordat de spier- en peesspanning van de peesplaat van de voetzool (aponeurosis plantaris) laag is. Hierdoor komt deze peesplaat bij een platvoettype meer op rek te staan dan bij een gemiddeld voettype, wat eerder overbelasting tot gevolg kan hebben. Deze overbelasting kan leiden tot bijvoorbeeld hielklachten, hielspoor en/of vermoeidheidsklachten.

Inlegzolen platvoeten

Een oplossing voor deze klachten is om bij platvoeten inlegzolen te gaan dragen. Een inlegzool bij een platvoet zorgt voor ondersteuning in de voetholte, wat leidt tot verminderde rek op deze peesplaat en tot een afname van de klachten.  Dit zorgt er voor dat inlegzolen bij platvoeten een goede oplossing zijn.

Het is belangrijk dat bij platvoeten de inlegzolen de juiste ondersteuning bieden. Als de ondersteuning te hoog is, kan dit leiden tot andere klachten zoals blaren in de voetholte. Als de ondersteuning te laag is, kan er wel verlichting van de klachten ontstaan, maar deze zullen niet helemaal verdwijnen. De peesplaat wordt dan namelijk niet voldoende ondersteund. Hierdoor is het belangrijk dat bij platvoeten de inlegzooltjes op maat gemaakt worden. Dit gebeurt door een afdruk te maken van uw voeten. Dit voetafdrukformulier zal u toe gezonden worden, indien u een bestelling bij ons geplaatst heeft. Na het maken van de afdruk, stuurt u het formulier terug en op basis van deze afdruk kunnen wij bepalen hoe hoog de steun in uw voetholte moet zijn voor de op maat gemaakte inlegzool bij uw platvoet. Op deze manier krijgt u bij uw platvoeten de juiste inlegzooltjes thuisgestuurd. Voor meer informatie over hoe u uw op maat gemaakte zolen thuisgestuurd kunt krijgen, kijkt u bij 'Werkwijze’.
 

  • Bestel nu!

    1 Paar op maat gemaakte steunzolen
    1 Paar op maat gemaakte steunzolen

    Na plaatsing van deze bestelling in uw winkelmandje krijgt u een aantal vragen voorgelegd waarmee een indicatie verkrijgen waaraan uw steunzolen dienen te voldoen om ze optimaal aan te laten sluiten aan uw voorkeuren en behoeften.…

    € 120,00
© 2015 - 2024 Zolenopmaat.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel