Damesschoenen

Er zijn veel verschillende typen damesschoenen. Daarom zetten we hieronder de meest voorkomende voor je op een rij met daarbij de mogelijkheden vermeld om steunzolen te dragen. 

Enkellaarsjes / booties

Laarsjes komen voor in vele soorten en maten. Grofweg kan er een tweedeling gemaakt worden in laarsjes met uitneembare binnenzool en laarsjes zonder uitneembare binnenzool. 
Indien de binnenzool uitneembaar is, kies dan voor een hele zool (volledige zoollengte). Deze zool haal je dan uit de schoen zodat je ruimte creërt voor de nieuwe steunzool. Dan zit je voet qua pasvorm in de schoen zoals dat bedoeld is. 
Indien de binnenzool niet uitneembaar is, kies dan voor halve zolen in verband met de pasvorm van de schoen zodat je voorvoeten niet worden afgekneld. 
Schoenmerken die enkellaarsjes en booties verkopen waarbij altijd een uitneembare binnenzool aanwezig is, zijn: 

Hoge laarzen / lange laarzen / overknee laarzen

Naarmate de laars hoger wordt en de schacht langer wordt, neemt de voorkeur voor een halve zool toe. Met name voor het gemak bij het overleggen/wisselen tussen je verschillende schoenen is een halve zool aan te raden. De zool gaat dan makkelijker je schoen in en uit. Bij overknee laarzen moet je altijd kiezen voor halve zolen.

Sneaker veterschoenen

Sneakers zijn voor voeten een feest om te dragen. Daarnaast kan er bijna altijd een binnenzool uit genomen worden waardoor je ruimte creërt voor de steunzolen. Kies dan dus voor een hele zool (volledige zoollengte). Dan zit uw voet qua pasvorm in uw schoen zoals dat bedoeld is. Indien de binnenzool niet uitneembaar is, kies dan voor halve zolen in verband met de pasvorm van uw schoen zodat uw voorvoeten niet worden afgekneld. Vergeet niet uw veters te strikken!

Platte veterschoenen (All-Star's, Van's, etc.)

Dit is voettechnisch niet het beste schoeisel. Indien je veterschoenen wilt dragen raden wij u aan een veterschoen te kiezen met een verloop in de schoenzool zodat de hiel hoger komt te staan ten opzichte van de voorvoet. Daarnaast hebben dit soort schoenen vaak geen uitneembare binnenzool waardoor je hier moet kiezen voor halve zolen. Hele zolen veroorzaken vaak dat de voorvoet wordt afgekneld (wanneer er geen binnenzool uit kan om de benodigde ruimte te creëren). 

Pumps

Verleidelijk en vrouwelijk, maar niet erg voetvriendelijk. Pumps geven een overmatige druk op de voorvoeten en zorgen ervoor dat je kuitspieren overuren moeten draaien. Indien de hakhoogte te hoog wordt (hoger dan 6 cm) raden we het dragen van steunzolen in pumps af in verband met de pasvorm. Mocht je toch dit soort schoeisel willen dragen, kies dan voor halve zolen. Hele zolen veroorzaken vaak dat de voorvoet wordt afgekneld. 

Ballerina's / flatjes

Dit is voettechnisch zeer slecht schoeisel en raden wij (in het belang van je voeten) af. Mocht je toch dit soort schoeisel willen dragen, kies dan voor halve zolen. Hele zolen veroorzaken vaak dat de voorvoet wordt afgekneld. 

Voor het bepalen van de zooleigenschappen willen we graag van je weten welk type schoeisel je draagt. Dit kan je aangeven in het bestelformulier. Mocht jouw schoentype er niet bij staan, kies dan het schoentype welke het meest van toepassing is. Je kan het eventueel ook aangeven bij het tekstveld 'opmerkingen' op de pagina waar je jouw persoonlijke gegevens invult. 

  • Bestel nu!

    1 Paar op maat gemaakte steunzolen
    1 Paar op maat gemaakte steunzolen

    Na je bestelling kan je een aantal vragen beantwoorden, zodat wij precies weten waar jouw zolen aan moeten voldoen. Jij maakt zelf je voetadrukken, wij ontwerpen en maken je zolen. Binnen een week in huis!

    € 179,95 € 124,95
© 2015 - 2024 Zolenopmaat.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel