Hielspoor steunzolen

De term 'hielspoor’ wordt gebruikt om pijn onder de hiel uit te drukken. Deze pijn wordt vaak veroorzaakt doordat de aanhechting van de peesplaat van de voetzool ter hoogte van de hiel ontstoken is. Ontstekingsverschijnselen die hierbij op kunnen treden zijn pijn, warmte, roodheid, zwelling en verlies van functie. Vooral pijn is een factor die er voor zorgt dat er behoorlijke beperkingen op kunnen treden in de dagelijkse activiteiten. Vaak zijn de symptomen aan het begin van de dag aanwezig, bij de eerste paar stappen. Deze 'startpijn’ wordt veroorzaakt doordat de peesplaat in rust (dus ook gedurende de nachtrust) verkort en bij belasting komt er juist rek op de peesplaat. Door een paar passen te zetten, wordt de peesplaat weer wat opgerekt, waardoor de pijn vaak vermindert. De kans is groot dat tegen het eind van de dag de pijn weer optreedt. Dit komt door de overbelasting gedurende de dag van de verzwakte peesplaat. De oorzaak van hielspoor is als de belasting op uw voeten groter is dan de belastbaarheid van de voeten. De belastbaarheid van holvoeten en platvoeten is meestal verminderd, waardoor dit gezien kan worden als een (mede)oorzaak van het ontstaan van hielspoor klachten.

Steunzolen hielspoor

Bij een ontsteking is het nemen van rust altijd een goede eerste stap. Vervolgens is een oplossing bij hielspoor steunzolen. Het is belangrijk dat bij hielspoor de steunzool voldoende steun biedt in het voetgewelf. Deze steun zorgt er voor dat de peesplaat minder op rek komt, waardoor er minder overbelasting plaats zal vinden en de klachten zullen verminderen. De meeste personen kunnen door het gebruik van steunzolen bij hielspoor hun dagelijkse activiteiten direct weer hervatten. Tevens is het belangrijk dat de steunzool bij hielspoor wat demping in de hiel krijgt. Dit zorgt voor meer comfort op de plaats van de ontsteking. Zodra de directe ontsteking weg is, is deze demping minder van belang. Dan blijft het belangrijk dat bij hielspoor de steunzool voldoende ondersteuning in het voetgewelf biedt.

Ga dus bij hielspoor steunzolen aanvragen. Dit kan heel eenvoudig via de website, door op de button 'Bestellen’ te klikken. Eerst worden uw gegevens gevraagd: wat u klachten zijn, waar u klachten heeft, wat uw schoenmaat is, in wat voor een soort schoenen u de zolen wilt gaan dragen en welk afdekmateriaal u erop wilt. Kijk voor meer informatie over het bestelproces en de werkwijze bij 'Werkwijze’. Uiteindelijk krijgt u uw op maat gemaakte steunzool tegen hielspoor klachten thuisgestuurd.
 

  • Bestel nu!

    1 Paar op maat gemaakte steunzolen
    1 Paar op maat gemaakte steunzolen

    Na plaatsing van deze bestelling in uw winkelmandje krijgt u een aantal vragen voorgelegd waarmee een indicatie verkrijgen waaraan uw steunzolen dienen te voldoen om ze optimaal aan te laten sluiten aan uw voorkeuren en behoeften.…

    € 120,00
© 2015 - 2024 Zolenopmaat.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel