Inlegzolen hielspoor

De term 'hielspoor’ wordt vaak gebruikt bij klachten onder de hiel. Echter is dit niet altijd de juiste term. Er kunnen meerdere aandoeningen de oorzaak zijn van klachten onder de hiel. De klachten zijn vaak hetzelfde, namelijk pijn onder de hiel bij lang staan en bij het lopen. De behandeling is ook vaak hetzelfde, vandaar dat we hier wel de term 'hielspoor’ gebruiken. De klachten kunnen optreden na overbelasting, bijvoorbeeld door veel hard te lopen. Ook kunnen ze ontstaan bij bijvoorbeeld overgewicht of bij platvoeten. Bij een platvoet is het voetgewelf doorgezakt. Hierdoor komen er grotere krachten op het hielbeen van de verschillende pezen, wat overbelasting of een ontsteking kan veroorzaken.

Inlegzolen hielspoor

Inlegzolen bij hielspoor zijn bedoeld om het hielbeen te ontzien voor zover dat mogelijk is. Er wordt extra demping onder het hielbeen geplaatst in de zolen. Daarnaast wordt met behulp van een inlegzool bij hielspoor de druk verdeeld onder de voet, aangezien de kans groot is dat iemand met hielklachten veel druk op de hiel heeft. Op het voetafdrukformulier, wat u aan het begin van het bestelproces thuisgestuurd krijgt, maakt u een afdruk van uw voeten en vervolgens stuurt u het formulier weer terug. Wij kunnen dan de stand van de voet beoordelen, de stand van het hielbeen, maar ook zien wij de plaatsen waar de meeste druk op staat. De plaatsen met veel druk zien er zwarter uit op de afdruk dan de plaatsen waar minder druk op staat. Bij het maken van de inlegzooltjes voor hielspoor houden we hier rekening mee en proberen we de druk zoveel mogelijk te verdelen. 

Wat betreft demping in de hiel bij een inlegzool voor hielspoor zijn er verschillende mogelijkheden. Zo wordt er gewerkt met een zacht gel materiaal wat alleen onder de hiel geplaatst wordt. Het afdekmateriaal op de inlegzooltjes bij hielspoor kan hier ook nog een rol in spelen. Zo zorgt een sportafdek vaak voor meer demping dan een afdek van leder of kunststof. Hierbij moet er echter op gelet worden dat de zolen met voeten nog wel in de schoenen passen en dat de schoenen niet gaan knellen. Een sportafdek geeft namelijk meer demping, omdat deze afdek dikker is dan de afdek van leder of kunststof. Hiervoor moet u zelf bepalen of u genoeg ruimte in uw schoenen heeft, aangezien wij geen zicht hebben op uw schoenen.

Mochten deze oplossingen nog niet tot de juiste demping leiden, kan er nog voor gekozen worden om bij hielspoor de inlegzool uit zachter materiaal te halen. Er wordt gewerkt met een standaard hardheid om de normale levensduur van 1 a 2 jaar te kunnen garanderen. In dit geval kan er dan voor gekozen worden voor een zachtere hardheid, zodat er extra demping in de zolen komt. Dit zal dan zijn over de gehele lengte van de zool. Het zorgt er voor dat de klachten sneller afnemen. De beste oplossing tegen hielspoor is dus een inlegzool op maat gemaakt.
 

  • Bestel nu!

    1 Paar op maat gemaakte steunzolen
    1 Paar op maat gemaakte steunzolen

    Na plaatsing van deze bestelling in uw winkelmandje krijgt u een aantal vragen voorgelegd waarmee een indicatie verkrijgen waaraan uw steunzolen dienen te voldoen om ze optimaal aan te laten sluiten aan uw voorkeuren en behoeften.…

    € 120,00
© 2015 - 2024 Zolenopmaat.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel