Steunzolen

Een steunzool is een op maat gemaakte zool die in de schoen gelegd wordt. De definitie van  'steunzool’ is volgens het woordenboek de Van Dale een 'inlegzool ter ondersteuning van platvoeten’. Maar een steunzool is meer dan alleen een steunzooltje ter ondersteuning van platvoeten. Ook kunnen ze verlichting bieden bij hielklachten, voorvoetklachten, holvoeten, vermoeide voeten of juist bij klachten aan de enkel, knie of rug. Deze verlichting kan geboden worden door op de juiste plaats de juiste steun te bieden onder de voet. Steunzolen kunnen dus om meerdere redenen ingezet worden.

Een steunzooltje is er in verschillende vormen, afhankelijk van de pasvorm van de schoen. Zo kunnen steunzooltjes half gemaakt worden of driekwart van de lengte, om er voor te zorgen dat ze beter passen. Dit is vaak het geval in een wat smallere schoen, bijvoorbeeld een nette schoen of een pump. Veelal wordt voor deze optie gekozen als de steunzool in meerdere schoenen moet passen en dus universeel uitwisselbaar moet zijn. Daarnaast zijn sportschoenen over het algemeen wat groter, waardoor de steunzolen hiervoor ook iets groter gemaakt kunnen worden.

Doordat de steunzooltjes in verschillende schoenen gedragen kunnen worden en met verschillende redenen, zijn er ook verschillende afdekmaterialen beschikbaar. Voor steunzooltjes in de sportschoenen bestaat een sportafdek. Dit is wat dikker en zorgt voor extra demping in de zool. In een sportschoen is hier vaak voldoende ruimte voor. Voor het dagelijks gebruik kan er gekozen worden voor een lederen afdek of een kunststof afdek. De kunststof afdek is beschikbaar in verschillende kleuren, waardoor het ook voor kinderen leuk wordt gemaakt om een steunzooltje te gaan dragen. Mocht de steunzool voor zowel dagelijks gebruik als voor het sporten gebruikt worden, wordt een kunststof afdek geadviseerd, vanwege de hoge slijtvastheid.
 

  • Bestel nu!

    1 Paar op maat gemaakte steunzolen
    1 Paar op maat gemaakte steunzolen

    Na plaatsing van deze bestelling in uw winkelmandje krijgt u een aantal vragen voorgelegd waarmee een indicatie verkrijgen waaraan uw steunzolen dienen te voldoen om ze optimaal aan te laten sluiten aan uw voorkeuren en behoeften.…

    € 120,00
© 2015 - 2024 Zolenopmaat.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel